2012. június 4., hétfő 11:03

A Fidesz a nemzet szétszakításának kormánya
    Budapest, 2012. június 4., hétfő (OS) - Az Orbán-kormány kétéves tevékenysége egyértelműen bizonyítja, hogy álságos és hazug mindaz, amit a nemzeti összetartozásról hirdetnek. A kétharmados parlamenti többséggel visszaélve hozott törvények az emberek egyre nagyobb részét fosztják meg az összetartozás érzésétől.

    A Fidesz által felélesztett Horthy-nosztalgia azt a szellemiséget és politikát állítja példaképül, amely magyarok százezreinek halálához, és az ország lerombolásához vezetett. Ennek az eszmeiségnek és szemléletmódnak mai önként vállalt örököseiként Orbán Viktor, Kövér László és politikustársaik nem a nemzeti összetartozást, hanem a széthúzást szolgálva osztják meg önös politikai érdekeiknek megfelelően az itthoni és határon túli magyarságot, annak pártjait, kockára téve választási esélyeiket, részvételüket országuk törvényhozásában.

A Magyar Szocialista Párt elutasítja a képmutatást, azt a hazug, a történelmet meghamisító politikát, amely a trianoni tragédiát és a Horthy-rendszer iránti nosztalgia felélesztését a nemzeti összetartozás jelszavával, a nemzet megosztására használja fel.

Ennek az elutasítását fejezi ki az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportjának távolmaradása a parlamenti megemlékezésről.


Mesterházy Attila,
elnök-frakcióvezető

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.