2012. június 11., hétfő 12:57

Sportolók és önkéntesek diadala Borsodnádasdon
    Budapest, 2012. június 11., hétfő (OS) - Kedvezőtlen körülmények dacára sikerrel rendezte meg első hegyikerékpár versenyét a Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum. Az I. Decathon – Borsodnádasd Kupa és az azt keretező Kerékpáros Napok a civil összefogással megvalósult park közönség előtti bemutatkozását is jelentette. A szombati szórakoztató programokra háromszáz érdeklődő látogatott ki, míg a vasárnapi XCO versenyen több, mint száz sportoló állt rajthoz, jelentős nézői figyelem kíséretében. A sportág szakmai vezetése szerint a rendezvénnyel Borsodnádasd felkerült a hegyikerékpáros térképre .

    A Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum Közhasznú Egyesület a hétvégi rendezvényeit -a park kialakításához hasonlóan- önkéntesek bevonásával valósította meg. A Kerékpáros Napok keretében szombaton szórakoztató programokkal várták az érdeklődőket és a másnapi XCO versenyre érkezőket. A helyi szállásadók felajánlásainak köszönhetően három zenekar is bemutatkozhatott a park hegyoldalba vájt színpadán.  Vasárnap a sportág hétvégi bőséges rendezvénykínálata és az eső ellenére több, mint száz versenyző állt rajthoz Borsodnádasdon. Az I. Decathlon – Borsodnádasd Kupa, az XCO Magyar Kupasorozat idei harmadik fordulója 3 és fél kilométeres pályakörrel és jelentős, 300 méteres szintkülönbséggel várta a sportolókat. A nap nagy részében zavartalanul zajlottak a különböző korcsoportú futamok, de a délutáni felhőszakadás  elmosta  az elit férfi kategória utolsó körét, a bírók egy időre leállították a versenyt. Az elit hölgyeknél a balassagyarmati Dósa Eszter (Vitalitás SE), a férfiaknál pedig a veszprémi Blazsó Márton (VKE – Nelson) állhatott a kősziklákból készült ökodobogó legfölső fokára.   Az XCO versenyekhez képest egyébként jelentős nézői érdeklődés kísérte a borsodnádasdi rendezvényt, melyről Katona Kálmán, a Magyar Mountain Bike Szövetség elnöke is elismerően nyilatkozott. A szakági vezető a park létrejöttét övező társadalmi összefogást dicsérte és reményét fejezte ki arra, hogy Borsodnádasd állandó pontja lesz a hazai hegyikerékpáros életnek.       A két rendezvényt szinte teljes egészében önkéntesek segítségével valósította meg az Egyesület. Az érdeklődőket civil felajánlás keretében busz szállította fel a Mátéhegyre, ahol a helyiek szívélyes fogadtatása várta őket. A látogatók elismerően beszéltek a parkot és a rendezvényeket övező összefogásról, a mindössze néhány hét alatt kialakított vendégfogadó pavilonról, parkolókról, mosdó helyiségekről, színpadról és természetesen a pályákról. A kritikaként említett infrastrukturális hiányosságokat hamarosan pótolja az Egyesület.  A nyár további részében off-road túraverseny, íjász megmérettetések és saját rendezésű downhill kerékpáros verseny várja majd a borsodnádasdi Mátéhegyre látogatókat.       A Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum Egyesület ezúton is köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik a Mátéhegyi Kerékpáros Napok és az I. Decathlon - Borsodnádasd Kupa megvalósításához munkával, felajánlásokkal hozzájárultak!   Információ: www.matehegy.hu
    Kiadó: Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.