2012. június 19., kedd 19:39

Gurmai Zita: Világos üzenet az életek megmentéséért! E-call segélyhívó rendszert 2015-ig minden járműbe!
    Budapest, 2012. június 19., kedd (OS) -  Legyen minden járműben e-segélyhívó rendszer (e-call)! Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy életeket mentsünk az utakon. A rendszernek 2015-re az Európai Unió minden országában ki kell épülnie, és valamnnyi polgár számára hozzáférhető kell válnia  – értékelte az e-call segélyhívó jelentést dr. Gurmai Zita, a jelentés egyik felelőse.

    Ma egyhangúlag – 58 igen, 4 nem, 8 tartózkodás mellett – elfogadta az e-call segélyhívó rendszer kiépítéséről szóló parlamenti jelentést a Belső piaci és Közlekedési Bizottság. A képviselők hosszú egyeztetési folyamat után állapodtak meg a rendszer működéséről. A segélyhívó hálózat felgyorsítja a mentést, és elősegíti, hogy minél több balesetet időben ellássanak.   A jelentés világos üzenet, hogy az Európai Parlament teljes mértékben támogatja az e-call kiépítését, sürgeti a Bizottságot, hogy jogszabályt alkosson az e-call kötelező bevezetéséért 2015-re. Az önkéntes bevezetés egyszerűen nem vált be. Sokkal több járműnek kell ezzel a technikával rendelkezni – érvelt a képviselő asszony.  Magyarország már régóta komolyan foglalkozik a közlekedésbiztonság kérdésével. A szocialista kormányok írták alá az e-call memorandumot, és számos intézkedéssel segítették a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtését. Ennek is köszönhető, hogy ebben az évben Magyarország érdemelte ki az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács díját, hiszen az elmúlt tíz évben az EU-s országok közül hazánkban csökkent a legnagyobb mértékben a közúti közlekedésben elhunytak száma.
    Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.