2012. június 20., szerda 12:39

Chachipe Map kiállítás Budapesten - 2.rész
    Budapest, 2012. június 20., szerda (OS) - Helyi hős, Közös nevező, Valóságos álmok – kiállítás nyílik a Chachipe Map – Nemzetközi Fotópályázat képeiből az Akváriumban.

    A zsűri munkájáról: Rendkívül sok érdekes  fotó közül válogatott a nemzetközi zsűri, amelynek elnöke Csizek Gabriella kurátor, a Magyar Fotográfusok Mai Manó Házának művészeti munkatársa volt. A zsűri az értékelés során azt tartotta elsődleges szempontnak, hogy a mindennapok egyszerű történései egyedi ábrázolásban és általános jelentést is tartalmazva jelenjenek meg a képeken.  Különösen méltányolták a komplex értelmezést kínáló alkotásokat, például a   roma nők helyzetének ábrázolását, vagy azokat az új jelenségeket, amelyek  a cigány és nem-cigány  együttélés lehetőségét mutatják. A zsűri megállapította, hogy az átmenetiség  korát,  a roma társadalom változását jól dokumentálják a fotók.   A beérkezett képek egy része - a korábbi években benevezett alkotásokkal összehasonlítva – látható elmozdulást mutat a kevésbe sztereotip roma ábrázolás irányába.   Kontakt: Horváth Zsófia, +36 30 250 2635, photo@chachipe.org
    Kiadó: Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.