2012. június 21., csütörtök 13:02

A Jobbik IT elkötelezett a Nemzeti Ifjúsági Tanács megalakítása mellett
    Budapest, 2012. június 21., csütörtök (OS) - A Jobbik Ifjúsági Tagozat is támogatta azt a szándéknyilatkozatot, amelyben az aláírók hitet tettek a Nemzeti Ifjúsági Tanács még ez évi megalakulása mellett. Sajnálatos módon az európai uniós országok közül egyedüliként hazánkban nem működik ez a fontos intézmény.

A Jobbik IT nemcsak most, hanem már megalakulása óta szorgalmazta ezen érdekérvényesítő és konzultatív szerv létrejöttét, hogy végre legyen egy legitim, reprezentatív és a fiatalok problémáit megjelenítő ernyőszervezet, mely hatékonyan tud fellépni az ifjúság érdekében.          A hazai NIT mostani szakaszához való eljutásért köszönet illeti azt a néhány embert, aki elkötelezett híveként a kezdetektől fogva dolgozik érte. Érdekes látni a kormány  amit nem tudsz megakadályozni, állj az élére  taktikáját, de kérjük, hogy fejezzék be a színjátékot és ne más tollával ékeskedve próbálják magukat az ifjúság felé elkötelezettként beállítani, mint azt az erről a kezdeményezésről szóló hírekben előszeretettel teszik. Számos, valójában az ő hatáskörükbe tartozó területen bizonyíthatnák az elkötelezettségüket, például foglalkozhatnának inkább az oktatásban meghozott rossz döntések felülvizsgálatával vagy a fiatalkorú munkanélküliség csökkentésével.          Bízunk benne, hogy a most végső szakaszába érő előkészítő folyamat eredményeként rövidesen egy kormányzati befolyástól mentes, átlátható és fiatalok helyzetén javítani tudó tanács jön létre. Az előkészítő munkához természetesen a pártpolitikai célokon felülemelkedve a Jobbik IT felajánlja segítségét, hisz közös célunk, hogy a folyamat mielőbb beérjen, és a NIT megkezdhesse tényleges működését.         Jobbik Ifjúsági Tagozat
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom