2012. június 22., péntek 17:17

Magyar feltalálók sikerei Amerikában
    Budapest, 2012. június 22., péntek (OS) - Aranyérmekkel és reményteli üzleti kapcsolatokkal érkezett haza az Egyesült Államokból a magyar feltalálók válogatott csapata az USA legjelentősebb találmányi versenyéről.

    A feltalálók világszövetségének (IFIA) amerikai szervezete nagyszabású nemzetközi találmányi kiállítást rendezett Pittsburghban. Ezen az eseményen az Egyesül Államokból közel 300 és külföldről több mint száz találmányt mutattak be, kategóriánként versenyezve.
A Magyar Feltalálók Egyesülete saját költségén hat fős csapattal vett részt az eseményen.
Jelentős magyar sikerek születtek. Szöllősy János mind a két bemutatott találmánya kategória győztes lett, az elektronikai készülékek versenyét a roncsolás mentes anyagvizsgálója nyerte meg, és a már USA exportra is került humin-sav készítménye a táplálék kiegészítők között bizonyult győztesnek. Az anyagvizsgáló már termék, a bemutatott műszert sokan megcsodálták.
Nádas Béla által feltalált szivattyú aranyérmet szerzett. A feltaláló teljesen újszerű megoldásának ipari hasznosítása a szakemberek véleménye szerint fényes jövő előtt áll.
Gyarmathyné Nemes Erzsébet csökkentett nátrium-klorid tartalmú fűszer sóját is aranyéremmel díjazták. Ez is termék már hazánkban, ami hozzájárul az egészségesebb táplálkozáshoz.
Magyar sikernek számít Khaled Nashwan jemeni feltaláló kategória győzelme is, mert a tudós érsebész hazánkban él. Nashwan Parasound készüléke szerezte meg a győzelmet az orvosi módszerek kategóriájában. Ezzel a feltalált készülékével Magyarországon már közel harminc helyen sikeresen kezelik az érszűkületben szenvedő betegeket.

+36209458078
    Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.