2012. június 28., csütörtök 10:28

A tabudöntögetés folytatódik, az iskolai szünetben sem áll le a "Szolidaritás Nagykövete Program"
    Budapest, 2012. június 28., csütörtök (OS) - A nyári szünetben is diákok százai tudhatják meg, mit álmodik egy vak ember és mit dolgozik, ha sportoló és mellette még családfenntartó is. Orsós Zsolt vak paralimpikonnal, a szolidaritás nagykövetével 2012 nyarán, többek között a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban és a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában, Agárdon találkozhatnak a fiatalok.

    A legfogékonyabb korosztály megnyerése a fogyatékosok ügyének, empátiájuk, felelősségtudatuk növelése volt a célja az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága által 2010-ben útjára indított "Szolidaritás Nagykövete Programnak". Az iskolalátogatások keretében - melyek a 2011-2012-es tanévben is folytatódtak - több mint 3000 diák ismerhette meg a fogyatékos emberek mindennapjait és a csörgőlabdát, a vakok sportját. A személyes beszélgetésekkel és a sporton, egy-egy mozgásélményen keresztül könnyebb volt közelebb hozni a fiatalokat a sokszor tabuként kezelt témához.
    Az elmúlt tanévben a program több mint 70 intézmény, több mint 100 osztályához jutott el. Ezúton is köszönetet mondunk Győr Város Kormányhivatalának, mely lehetővé tette, hogy a tanév második felében minden győri intézményben legalább egy osztállyal beszélgetésre kerülhetett sor. Ősztől a program folytatódik. Győrhöz hasonlóan Kecskemét városával is megállapodás született és más nagy megyeszékhelyekkel is előkészítés alatt áll, hogy minél több fiatal ismerhesse meg a fogyatékossággal élők hétköznapjait.

    Budapest, 2012. június 28.

    Emberi Erőforrások Minisztériuma
    Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság  

--------------------------------------------------------------------- ------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.