2012. június 29., péntek 15:04

Magyar delegáció a bakui Nagy Selyemútról elnevezett Első Nemzetközi Ifjúsági Kongresszuson és Fesztiválon
    Budapest, 2012. június 29., péntek (OS) - Soltész Miklós államtitkár Azad Rahimov azerbajdzsáni ifjúsági- és sportminiszter meghívására érkezett az azerbajdzsáni fővárosba, a Bakuban megrendezett Nagy Selyemútról elnevezett Első Nemzetközi Ifjúsági Kongresszus és Fesztiválra.

    A Kongresszus és Fesztivál egyúttal alkalmat szolgáltat a Nagy Selyemút Nemzetközi Ifjúsági Szervezet ("Great Silk Way" International Youth Organisation) megalapítására, az együttműködés irányainak meghatározására.
    A világ 25 országából érkezett küldöttek - köztük a Magyarország delegációja - támogatták, hogy majd létrejöjjön a "Nagy Selyemút Nemzetközi Ifjúsági Szervezetet". Mivel ez egy újszerű együttműködési forma, ezért azt az úgynevezett regionális elnökség - 1-1 tag Európából, a kaukázusi tagállamokból, Ázsiából, valamint arab országokból-, illetve az újonnan megválasztott azeri elnök az elkövetkezendő néhány hónapban közös munkával dolgozza ki a részleteket. Az együttműködés nem kormányzati, hanem civil ifjúsági szerveket hív párbeszédre. Mindez különösen annak fényében érdekes Magyarország számára, hogy az arab és ázsiai térségből érkező fiatalok országaiban a 35 év alattiak aránya a lakosságszámhoz viszonyítva közel kétharmad.
    A szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vezette magyar delegáció az ifjúsági konferencia mellett találkozott Azar Rahimovval, látogatást tett az azeri paralimpiai felkészülést szolgáló stadionban, ahol fogyatékosok integrált felkészülési lehetőséget kapnak a londoni olimpiára. A delegáció tagjaiként fiatal művészek is felléptek a konferencia csütörtöki zárógáláján.

    Emberi Erőforrások Minisztériuma
    Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság
------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.