2012. július 10., kedd 09:57

Mit kíván a magyar haza?
    Budapest, 2012. július 10., kedd (OS) - Hoffmann Rózsa hétfői, parlamenti megjegyzése ("a fiatalok erkölcsi kötelessége itthon maradni") arról tanúskodik, hogy a kormánypártok továbbra sem sejtik, mi folyik hazánkban, hogy a fiatalok gyakorlatilag menekülnek az országból az Orbán-kormány elől.

    Hoffmann Rózsától aztán azt is tudjuk, hogy aki ellenzi a röghöz kötést, annak baj van az erkölcsi érzékével. (Sic!) Eközben a pályakezdő munkanélküliség 26 százalékos, tankötelezettség korhatára csökkent, a köz- és felsőoktatási rendszer pedig romokban heverve várja a 2012-2013-as tanévet.  A Fidesz-KDNP kurzussal ellentétben az MSZP szerint a mindenkori magyar kormány kötelessége és felelőssége, nem a fenyegetés, hanem az, hogy olyan társadalmi-gazdasági feltételeket teremtsen, ahol nem csak megszületni és meghalni, de élni is lehet.  Az MSZP szerint ehhez azonnali és radikális cselekvésre ma elsősorban a munkahelyteremtés, bérek rendezése, családalapítás, oktatás-képzés, és a lakhatás területén van szükség.  Az MSZP konkrét kezdeményezéseire a Fidesz legutóbb azzal reagált: néhány év, és azok a fiatalok, akik most elhagyják a hazájukat, vissza fognak térni az országba. Reméljük, ebben igazuk lesz, mert az azt jelenti, hogy a szocialista párt által a magyar fiatalokkal közösen kidolgozott Gyere Haza Program egy normális Magyarország megteremtése útján képes lesz arra, hogy a jelenlegi kormány által tétlenül szemlélt elvándorlási folyamatot megfordítsa.   Winkfein Csaba elnökségi tag  
    Kiadó: MSZP-Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.