2012. július 17., kedd 10:43

Devizaadósok II. Tanácskozása, a devizaadós pertársaságok és szervezetek konferenciája
    Budapest, 2012. július 17., kedd (OS) - A hétvégén Budapesten rendezi meg a Devizaadósok Szövetsége (DÉSZ) a második tanácskozását és konferenciáját. A rendezvény zártkörű,  csak a szövetség tagjait és a külön meghívottakat - szakértők, sajtó - várják a rendezők. Az első tanácskozáson 2012  februárjában két bank, az AXA és az OTP bankok deviza elszámolású kölcsönszerződései bíróság előtti – teljes semmisségre irányuló - megtámadására alakultak pertársi közösségek, melyek mára pertársasággá formálódva benyújtották keresetüket a Fővárosi Törvényszékre. Az eddigiek során a szövetség szervezésében öt pertársaság nyújtott be keresetet, úgymint:

    1.) 2012.05.03 DÉSZ-I. vs. AXA Pertársaság Szerződés szám: 30 db Perérték: 170 millió forint 2.) 2012.06.01     DÉSZ-II. vs. AXA Pertársaság Szerződés szám:  11 db Perérték: Meghatározás alatt 3.) 2012.06.18     DÉSZ-III. vs. AXA Pertársaság Szerződés szám: 16 db Perérték: Meghatározás alatt 4.) 2012.06.18 DÉSZ-I. vs.ERSTE Pertársaság Szerződés szám: 14 db Perérték: 36 millió forint 5.) 2012 07.04 DÉSZ-I. vs. OTP  Pertársaság Szerződés szám: 30 db Perérték: 303 millió forint Az AXA és ERSTE pertársaságok jogi képviselője Dr. Bense László Erik, míg az OTP pertársaságé Dr. Madari Tibor. A DÉSZ nevében Dr. Kende Péter ügyvéd közérdekű keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre 2012.06.03.-án mely az UNICREDIT bank által kötött kölcsönszerződésekre irányul.   Most a Devizaadósok II. Tanácskozásán négy további bank - CIB, RAIFFEISEN, MKB és K&H - kölcsönszerződéseinek bíróság előtt – teljes semmisségre irányuló – megtámadása pertársi közösségeinek a megalakulása a tét. Nem kizárt további bankokra szerveződő pertársi közösségek megalakulása sem. A pertársi közösségek a  választott ügyvéddel kiegészülve alapítják meg a pertársaságokat. A tanácskozás és konferencia két fogalomkör, úgymint a devizaadósok redemptiója, illetve a devizaadósok emancipációja jegyében zajlik. - A devizaadósok redemptiója (önmegváltás) útja az illetékes bíróságokra vezet, ahol a törvénytelen gyakorlat jogi alapjául szolgáló kölcsönszerződések teljes semmisségének a kimondása - jogerős bírósági ítélettel - a cél. A Devizaadós Ezrek ( a szövetség csatlakozott tagjainak száma július 21-re eléri az ezer főt) nem kérnek Ócsát, nem kérnek az adópénzekből, sem kormányzati, sem banki "segítséget", hanem a törvények betartásával és betartatásával kívánják kiegyenlíteni kölcsöntartozásukat, mégpedig Magyarország hivatalos fizetési eszközében, forintban. - A devizaadósok törvény előtti egyenlősége (emancipáció) lényegileg az adósok törvényes védelmének kikövetelését, kivívását jelenti. Ennek érdekében a szövetségeseknek az útja a törvényhozáshoz vezet. Továbbiak: www.devizaados.eu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.