2012. július 23., hétfő 13:05

Devizaadós Ezrek Kommünikéje
    Budapest, 2012. július 23., hétfő (OS) - Lezajlott a Devizaadósok Szövetsége II. Tanácskozása 2012.07.21-én Szombaton Budapesten az előzetesen kiadott program szerint. A terem (termek) adottságaira nézve "telt ház" volt. A délelőtti órákban a plenáris ülésen bemutatkoztak a szövetség bankonkénti csoportjai, a szövetség tagjai által választható ügyvédek és a devizaadósok emancipációjával kapcsolatban a nagy nyilvánosság előtt fellépő neves és a devizaadósok előtt jól ismert szakemberek és jogvédők.

    Az ügyvédek, a szakemberek jelenléte már mutatja azt a társadalmi elismertséget, ami egy ezer főt meghaladó csatlakozott, és közel 150 fős rendes (tagdíjat is fizető) tagsággal rendelkező egyesületet megillet. A tanácskozás és konferencia kapcsán médiaérdeklődés a várakozásokon felülinek bizonyult, annak ellenére, hogy az ismeretlen – rejtezkedő - devizaadósok soraiból szerveződő - és ezáltal is  ismeretlen - egyesület megalakulásának első évfordulója Október 22-én lesz. A csoportok a délutáni szekcióüléseken a pertársi közösségek megalapításáról döntöttek a szövetség elnöksége, (Tilk László Géza elnök, Szilágyi Katalin és Hámori Gábor alelnökök) és a jelenlévő újabb ügyvédek (Dr. Dávid László és Dr. Fekete Zoltán) tájékoztatása mellett. Új pertársi közösségek alakultak a CIB, Raiffeisen, MKB és K&H bankok deviza elszámolású kölcsönszerződéseinek a bíróság előtti megtámadására az ingatlanfedezettel rendelkezők köreiben.  Az OTP, az AXA és ERSTE pertársaságok szülő csoportjaiban pedig, újabb pertársi közösségek határozták el magukat a tovább lépésre. A kisebb létszámú banki csoportokban úgymint UCB Banki, Budapest Banki csoportok elhatározás született a pertársaságok mielőbbi megalakítására.  Úgy tűnik az első autós pertársaság vagy a CIB vagy a Merkantil banki kölcsönszerződésekre adja be keresetét még ez évben. A devizaadósok redemptiója jegyében a szövetség elnöksége erősen bizakodik, hogy a nevezett pertársi közösségek az ügyvéd választásokat követően még ez évben benyújtják kereseteiket az illetékes bíróságokra, a meglévő pertársaságokhoz pedig újabb csatlakozások következnek be, így szövetség tevékenységének a mutatói, az általa szervezett pertársaságok száma még ez évben meghaladja a tizet, és amely keresetek együttes perértéke túllépi  milliárdos forint étéket. A szorongatott családok százainak érdekében megtörténnek a szükséges és lehetséges jogi lépések, a családok otthonainak tulajdoni lapjaira rákerülnek a perfeljegyzések, visszariasztva a hiénákat, a végrehajtókat és spekulánsokat a legalizált vagyonelkobzástól, magyarul rablástól. A tanácskozáson bejelentésre került, hogy további közérdekű keresetek is előkészítés alatt állnak, továbbá a kárérték számítások is – a súlyos nehézségek ellenére, úgymint banki szabotázsok - folyamatban vannak. Továbbiak: www.devizaados.eu  
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.