2012. július 30., hétfő 09:20

Magyar terrorelhárítás az olimpián
    Budapest, 2012. július 30., hétfő (OS) - A brit hatóságok kiemelt terrorveszélyeztetettségű eseménynek tartják a londoni XXX. Nyári Olimpiai Játékokat.

    Nagy-Britannia már korábban bejelentette, hogy a sportesemények biztosításában a fegyveres erők egy külön erre a célra összeállított mintegy 13.500 tagú egységgel vesznek részt.
A magyar Terrorelhárítási Központ is élt a lehetőséggel, melyet az angol hatóságok kínáltak többek között Magyarország számára. A Terrorelhárítási Központ munkatársai is képviseltetik magukat abban a biztonsági stábban, melyben az olimpián résztvevő nemzetek kiemelt és speciális kormányzati szervei vállalnak szerepet. A TEK a többi résztvevő országgal együtt dolgozik az olimpia biztonságával kapcsolatban felmerült kérdések megoldásán. Ezzel Magyarország is részt vesz az ötkarikás játékok többrétegű és átfogó biztosításában.
    A kockázatok minimalizálása érdekében a biztonsági stáb munkájával kapcsolatban több információt a TEK nem adhat.

    Kiadó: Terrorelhárítási Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.