2012. július 30., hétfő 19:50

Orbán Viktor ártott az erdélyi magyarságnak
    Budapest, 2012. július 30., hétfő (OS) - Az erdélyi magyarság helyzetének rövid- és hosszútávon egyaránt ártott Orbán Viktor Tusnádfürdőn elhangzott beszéde. A magyar miniszterelnök arra szólította fel a helyieket, ne menjenek el szavazni, bojkottálják az államfő tisztségéről döntő népszavazást. Orbán eljött Tusnádfürdőről, de a magyarság ott maradt. A nyakába zúdított problémákkal együtt.

    A miniszterelnök kijelentése nem értékelhető másként, mint a román belpolitikába való nyílt beavatkozás. Orbán Viktor nem tűri, hogy bárki beleszóljon politikájába és kritikát mondjon róla, miközben ő gátlástalanul megteszi ennek az ellenkezőjét. Ez az a kettos mérce, ami jellemzi az ő és pártja politikáját. Vizet prédikál és bort iszik.  Orbán Viktor súlyos hibát vétett, aminek kárát az erdélyi magyarság látja, a következményeket ők szenvedik el. A népszavazás eredménye és az azt követő elemzések alapján már látszik, a helybéli magyarokat is felelőssé teszik a kialakult helyzetért Romániában – tegyük hozzá: indokolatlanul.  Az MSZP nevében felszólítjuk a miniszterelnököt, hogy a jövőben ne ártsa bele magát más országok belügyeibe, ne ártson határon túli honfitársainknak. Mások sorsával sem itthon, sem máshol nem játszhat senki.   Mesterházy Attila elnök-frakcióvezető

    Kiadó: MSZP-Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.