2012. augusztus 8., szerda 12:55

Böjte Csaba Bösztörpusztán
    Budapest, 2012. augusztus 8., szerda (OS) - "Hogyan tudjuk megajándékozni gyermekeinket a tisztességes, becsületes munka örömével" címmel lelkigyakorlatos beszélgetést tart Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója Bösztörpusztán.

"Biztosan lehet tudni, hogy milyen jövő előtt áll az emberiség. Az olcsó hitelek elfogytak, a segélyek, a támogatások megszűnnek. Csak a becsületes munkának van jövője. Biztos vagyok benne, hogy tiszta, megbízható táplálékra mindig is szükség lesz, ezért a nagyra nőtt, nyolcadikból tovább lépni akaró fiataljainkat tudatosan őseink jól kitaposott útjára, a becsületes mindennapi gazdálkodás  irányába bátorítom, biztatom sok-sok szeretettel" olvashatjuk Csaba testvértől.   A dévai Szent Ferenc Alapítvány népjóléti, gyermekmentő tevékenysége eredményeként 3800 nehéz sorsú gyermeknek jutott meleg családi otthon és biztos megélhetés az elmúlt húsz évben. Az alapítvány jelenleg 65 helységben tart fenn gyermekotthont, amelyekben 2300 gyermeket nevel. Az otthonokban dolgozó nevelők erőfeszítései és az önkéntes támogatások eredményeként eddig az otthonok minden családja fennmaradt, sőt a számuk folyamatosan nő.  Az otthonokban zajló nevelőmunka során legfontosabbnak a gyermekek jellemformálását tekintik. Az önfenntartó, saját életét, jövőjét kézbe venni tudó fiatalok nevelésének célja az, hogy a kikerülő, felnőtté váló gyermekek a jég hátán is megélő, becsületes, tisztességes, céltudatos, a kitartó kemény munkára alkalmas, jó keresztény magyar emberekké váljanak.   Az alapítvány minden lehetőséget megad a gyermekeknek a tanulásra, az elméleti és gyakorlati tapasztalásra, hogy aztán a szeretet melegéből kirepülve, a szeretet erejéből táplálkozva családot alapíthassanak és munkába álljanak.  Mindezek elhangzanak 2012. augusztus 17-én délután Bösztörpusztán, a Csaba testvérrel folytatott lelkigyakorlatos beszélgetés során, ahol egyúttal a szervezők adományokat is gyűjtenek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány számára.
    Kiadó: Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesület