2012. augusztus 9., csütörtök 14:10

Magyar rendőrnő futott az olimpián
    Budapest, 2012. augusztus 9., csütörtök (OS) - Rakonczai Beáta - a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság főelőadója - méltón képviselte hazánkat a londoni olimpián, a sportoló maratoni futás számban indult, ahol a 85. helyet sikerült megszereznie.

    A futással általános iskolában kezdett el foglalkozni, amit a középiskolában is folytatott. A dobogó legmagasabb fokára az 1995-ös ifjúsági mezei futás országos bajnokságának győzteseként állhatott fel először, ezzel az ifjúsági Európa Bajnokságra is kvalifikálta magát, majd bekerült a korosztályos válogatottba.   Ezután sorra követték egymást a jobbnál jobb eredmények és sikerek. Tehetségét és szorgalmát jelzi, hogy a 2004-es athéni és a 2008-as pekingi olimpia után harmadjára is sikerült kvalifikálnia magát – az ezúttal Londonban megrendezett – olimpiai játékokra, ahol 2:41:20 időeredménnyel, 85.-ként ért célba.     Rakonczai Beáta beszámolója szerint nagyon erős mezőnyben kellett versenyeznie, és az időjárás is nehezítette a futást. Mindezek figyelembe vételével elégedett az eredménnyel: "Céljaim közt a tisztességes helytállás szerepelt. Azt gondolom, hogy ez sikerült is."     Örömmel számolt be arról, hogy nem esik nehezére a futás, a rendőri munka és a magánélet összeegyeztetése, hiszen a megyei főkapitányság munkaidő-kedvezménnyel támogatja sportolói karrierjét, a férje pedig az edzője is egyben. A jövőt tekintve bizakodó, tervei között szerepel a következő olimpián való részvétel is.
    Kiadó: Országos Rendőr-főkapitányság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.