2012. augusztus 31., péntek 16:33

DK: Csepel szégyene - Nyírő műveltségi versenyt hirdetett a Fidesz
    Budapest, 2012. augusztus 31., péntek (OS) - A csepeli Fidesz-frakció a tegnapi napon gyalázatos döntést hozott: Nyirő Józsefről elnevezett "irodalmi és műveltségi versenyt" hirdetett meg a Kárpát-medencei magyar középiskolák számára.

    A csepeli polgármester, Németh Szilárd által jegyzett előterjesztés milliós cechjét természetesen a csepeli adófizetők állják. A Demokratikus Koalíció megállapítja, hogy amikor korábban Németh Szilárd Orbán Viktorért szóló áldóima elrebegésére kérte a csepelieket, akkor a szigetlakók többsége még együtt nevetett az országgal. Mikor Wittner Máriát, a Magyar Gárda zászlóavató "anyját" Csepel díszpolgárának szavazták meg (úgy, hogy előtte talán életében nem járt a kerületben), már elkomorultunk. Mikor pedig a csepeli önkormányzat Nyirő József estet rendezett közpénzből a Radnóti Miklós Művelődési Házban, a jóérzésű csepelieket elöntötte a szégyenérzet.   Az akkori éles tiltakozás és óriási felháborodás hatására reméltük, hogy Németh Szilárd leszáll a Nyirő-lóról. De nem, hanem mint a jó sztahanovista, még tudja fokozni!      Előbb kínjában elsütötte a kameráknak az "ajándékozzunk egy Nyirő és egy Radnóti kötetet együtt a csepeli érettségizőknek" című rögtönzését, ami a hírek szerint (szerencsére) egy gigablöff maradt. Majd a mai Képviselő-testületi ülésen beterjesztette a Nyirő Józsefről elnevezett irodalmi verseny ötletét, amit a Fidesz frakció (néhány tagja szemlesütve, az ellenzék felé sem nézve) engedelmesen megszavazott. A csepeli DK testületileg szeretne gratulálni Csepel polgármesterének, hogy ilyen mélyen megértette a korábbi kritikák és kifogások lényegét, és ezzel az újabb húzással kívánja öregbíteni Csepel hírnevét!    Az már csak csak hab a tortán, hogy a Nyirő-versenyt Németh Szilárd abból a keretből kívánja finanszíroztatni, amit korábban Csepel alapításának idén 300. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozatra szavazott meg a testület. Csepel szülinapi rendezvényeinek egyikét ezek szerint egy Szálasi talpnyaló, egy Goebbels-rajongó író neve fogja fémjelezni és reklámozni.  Demokratikus Koalíció sajtóiroda
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.