2012. szeptember 9., vasárnap 12:50

DK: Hova tűntette a MOB a szervátültetett sportolók pénzét?
    Budapest, 2012. szeptember 9., vasárnap (OS) - A Magyar Olimpiai Bizottság megvonta a szervátültetettek 11 millió forintos támogatását, akik emiatt - bár korábban hatszor nyerték meg az Európa-bajnokságot, nem indulhattak el az idei versenyen.

    
KÖZLEMÉNY       A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy ugyanannyi jutalmat kapjanak a paralimpiai játékok érmesei és helyezettjei, mint az olimpiai játékok pontszerző versenyzői. Ezt a rendszert már a Gyurcsány-kormány bevezette 2008-ban. Ezzel a gesztussal jelezni lehetne, hogy az ország egyenrangúként ismeri el a fogyatékkal élő sportolók csodálatos teljesítményét. A DK gratulál, és büszke mindkét magyar csapat londoni teljesítményére.  
    Ugyanakkor a DK felháborodottan értesült arról, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság megvonta a szervátültetettek 11 millió forintos támogatását, akik emiatt - bár korábban hatszor nyerték meg az Európa-bajnokságot, nem indulhattak el az idei versenyen. Gyalázatos ez az eljárás, amely ellen a DK tiltakozik. Felháborítónak tartjuk, hogy miközben a hírhamisító közmédia vezetői közel akkora jutalmat kaptak, mint amekkora a szervátültetett sportolók támogatása, ehhez az apanázshoz mégsem juthattak hozzá.   A szervátültetett sportolók támogatása Deutsch Tamás MOB alelnökhöz tartozik. A DK felszólítja Deutsch Tamást, adjon magyarázatot, hogyan fordulhatott elő ez a botrány.  Varju László országgyűlési képviselő
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.