2012. szeptember 11., kedd 16:10

A devizaadósok már egyebek mellett a Raiffeisen banki kölcsönszerződéseiket is támadják
    Budapest, 2012. szeptember 11., kedd (OS) - Amint az érintettek előtt ismeretes, a Devizaadósok Szövetsége 2011.10.22-i megalakulását követően az AXA bankkal szerződést kötött tagjaiból pertársaságot szervezett. A Dr. Bense László Erik ügyvéd jogi képviseletével az első devizaadós pertársaság 2012. év Májusában nyújtotta be a Fővárosi Törvényszékre az első devizaadós pertársaság keresetét. A szövetségi devizaadósok nem lazsáltak a nyár folyamán sem, ugyanis az első keresetet követte a második, harmadik, negyedik - és így tovább - miáltal már öt devizaadós pertársasági kereset fekszik a Fővárosi Törvényszéken, az AXA, ERSTE és a Dr. Madari Tibor ügyvád által benyújtott OTP banki  kölcsönszerződések teljes semmisségének a kimondása érdekében.

Időközben Dr. Kende Péter ügyvéd a szövetség jogi képviseletében közérdekű keresetet nyújtott be az UNICREDIT Bank ellen. A napokban felállt a Devizaadósok Szövetsége Ügyvédi Tanácsa, melyben azon ügyvédek foglalnak helyet, akik a szövetség megkeresésére a pertársaságok jogi képviseletét vállalták és együttműködési megállapodást kötöttek a szövetséggel, egyben az egymással történő együttműködést is vállalják a szövetségi pertársaságok pernyertessége érdekében. Most Szeptember 15-én Budapesten újabb eseménysorra készül a szövetség. Szervezésében az ügyvédek és a szövetség már megalakult pertársi közösségei abból a célból találkoznak zárt körben, hogy az MKB, K&H, CIB és a RAIFFEISEN banki kölcsönszerződések is terítékre kerülhessenek a Fővárosi Törvényszéken, valamint az OTP kölcsönszerződésekkel kapcsolatban újabb pertársasági kereset csomag landolhasson ugyanott.  Az utóbb megnevezett banki pertársaságokhoz még a keresetek benyújtása előtti pár hétben csatlakozni lehet. Az eseménysort várhatóan sajtótájékoztató követi. A szövetség tervei szerint még ez évben minimum tíz pertársasági kereset szolgálja a tagjainak jogérvényesítését, amire minden esélye meg is van, hiszen csatlakozott tagjainak száma a nyár folyamán meghaladta az ezer főt. A szövetség elnöksége már nem egy alkalommal kifejtette véleményét, miszerint az úgynevezett fix árfolyamon rögzítés, végtörlesztés és az árfolyamgát címszavakkal jellemzett bankszövetségi-kormányzati produkciók, nem a devizaadósok érdekeit szolgálják, azok jó esetben "váltságdíjnak" bizonyulnak, ám alapvetően az uzsorakamatok "lenyeletésére", a lakosság egy része kifosztására, vagyonból való kiforgatására irányulnak. "A devizaadósok szabadulásának útja a hitelcsapdából a bíróságokon keresztül vezet, a kölcsönszerződések teljes semmiségének kimondásával, ám az emberek még mindig lassan ocsúdnak – pedig körmükre ég -  hogy mi a járható útja szabadulásuknak a deviza-elszámolású kölcsönszerződések csapdájából." állapítja meg Tilk László Géza a Devizaadósok Szövetsége elnöke a szövetség hivatalos lapján a www.devizaados.eu címen.

Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége