2012. szeptember 26., szerda 03:27

Megtört a jég. A devizaadósok kitörő örömmel fogadják a Kúria állásfoglalását
    Budapest, 2012. szeptember 26., szerda (OS) - Bár mind a hír, mind a maga az állásfoglalás szövege még nagyon friss, azonban már érzékelhető, hogy megtört a jég. A Devizaadósok Szövetsége Elnöksége és Ügyvédi Tanácsa október 4-i ülésén elemzi, értékeli a dokumentumot.

    Az ellenérdekű felek által finanszírozott mainstream média évek óta azon munkálkodik, hogy távol tartsa a devizaadósokat a legkézenfekvőbb megoldástól, a kölcsönszerződéseik bíróság előtti megtámadásától. Azt az egyszerű tényt, hogy a banki és a végrehajtói gyakorlat jogalapja, a kölcsönszerződés, amely csak és kizárólag bíróság előtt támadható meg, tehát ezt kell megsemmisíteni -  ahhoz, hogy az embertelen és törvénytelen gyakorlat megszűnhessen - az emberek döntő többsége nem tudta és ma sem tudja. A Devizaadósok Szövetsége 2011.10.22-i megalakulásával éppen erre  alapozva jött létre, hogy megszervezze tagjai számára a joghoz jutást. Ez időszak alatt mintegy 1500 szerződést regisztráltak be a csatlakozott tagok és ezek közül 11 pertársaság állt fel, melyből 5 már be is adta keresetét a Fővárosi Törvényszékre.  A szövetség vezetése úgy gondolta és gondolja, hogy mind a bíróságok leterhelése és mind a devizaadósok joghoz jutási költségeinek dolgában a legideálisabb a pertársasági formában történő kereset benyújtás, a deviza-elszámolású kölcsönszerződések bíróság előtti megtámadására. A kialakult gyakorlat alapján kidolgozta  a Kommunikációs Rendszerét, a Pertársaság Szervezési Szabályzatát, majd felállította az Ügyvédi Tanácsot, azon ügyvédekből, akik az általa szervezett pertársi közösségeknek ajánlatot tesznek a jogi képviseletre, a pertársaságot megalapítják és keresetet nyújtanak be az illetékes bíróságra. A folyamat fő vonalakban a következő. 1. Csatlakozás a szövetséghez 2. Banki csoportba sorolás a Fecebookon 3. Szavazás a Banki csoportban a pertársi közösség megalakításáról a Facebookon 4. Pertársi közösség létrehozása személyes részvétellel, tanácskozáson 5. Ügyvéd bevonása.  6. Pertársasági szerződés megkötése, a pertársaság megalapítása közgyűlésen 7. Kereset benyújtása A pertársaságban történő deviza-elszámolású kölcsön-szerződés megtámadás lényegesen kedvezőbb költségekkel jár, mit az egyéni út. Például egy tíz milliós kölcsön esetében a joghoz jutás költsége átlag 800 ezer forintot is kóstálhat, míg ugyanez pertársaságban átlagban nem éri el a 100 ezer forintot. Az előzetes hírek alapján a kúriai állásfoglalás devizaadósok tömegeinek nyithatja fel a szemét, hogy a reális menekülési útvonal ebből a csapdából a bíróságokon keresztül vezet, nem az úgynevezett megmentőcsomagokkal, melynek mindegyike az uzsora lenyeletésére irányul. A szövetség és kommunikációs rendszere az Internet eléréssel és Facebook profillal rendelkező devizaadósok joghoz juttatására készült fel. Akik tehát ennek megfelelnek és a bíróságra vezet az útjuk az a www.devizaados.eu oldalon teremthetnek kapcsolatot a szövetséggel.
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.