2012. szeptember 28., péntek 11:02

Jeles napok: október 1. - Vegetáriánus Világnap
    Budapest, 2012. szeptember 28., péntek (OS) - A Vegetáriánus Világnapot 1977-ben alapította az Észak-Amerikai Vegetárius Társaság. A világnap azóta hatalmas méretű megmozdulássá nőtte ki magát: a vegetáriánus életmóddal járó lelki békét és életminőség-emelkedést, valamint a Föld minden élőlényének tiszteletét, az egymásra-hangolódást, az együttérzést hirdeti. A jeles naphoz hozzátartozik Mahatma Gandhi, az erőszakmentesség forradalmárának október 2-ára eső születésnapja, a "Gandhi Jayanthi" is.

    Az október 1-re eső Jeles napot világszerte megünneplik. A budapesti Bharata Kultúrtér elismert hazai táncművészekkel ünnepel – Bittner Meenakshi Dóra, Tóth Gabriella Garima és Túri Virág Réka – klasszikus indiai táncokat adnak elő. A bemutatók után közönségbeszélgetést tartanak az előadókkal a Vegetariánus Világnap és Gandhi erőszakmentes filozófiája jegyében.   A Bharata Kultúrtér 2012 elején nyitott az Almássy tér melletti Tivadar utcában. Leveles Zoltán, a központ vezetője így mesél a törekvéseikről: "A célunk, hogy indiai klasszikus táncelőadásokkal, koncertekkel, jógával és India más értékeivel gazdagítsuk a budapestieket. Tiszta és hiteles források alapján dolgozunk, a több évezredes, klasszikus indiai tradíciókat szem előtt tartva, melyek filozófiája az erőszakmentesség."    Forrás: www.bharata.hu   Elérhetőség: Kabók Mihály 06 70 372 80 60
    Kiadó: India Klub Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.