2012. szeptember 29., szombat 09:09

A gyermek magánügy – a hatalomnak nem lehet köze hozzá!
    Budapest, 2012. szeptember 29., szombat (OS) - Kövér László szerint a gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze. Kövér úr téved! A gyermek nem eszköz és igenis magánügy! Az államhatalomnak semmi köze hozzá! Ez a kijelentés a hálószobába hatoló diktatúrák félelmetes korszakát idézi fel.

    Kövér László csúnyán lebukott, mikor ezt a kijelentést tette. Mégis hogyan képzeli, hogy bármilyen demokratikus hatalom megmondja a családoknak hány gyermeket hozzanak, vagy ne hozzanak a világra? Ez a hozzáállás nem egy demokrácia iránt elkötelezett ember értékrendjét rajzolja ki, hanem egy akarnokét. De ezt Kövér László sajnos már többször bizonyította.

Értjük a Fidesz célját: minden áron növelni a csökkenő magyar népességet. Ez azonban nem úgy megy, mint ahogy Kövér, Soltész, Harrach, vagy Varga urak elképzelik. A nő nem egy szülőgép, a család nem egy gyermekgyár, amit a központi hatalom kapcsolója irányít!

Úgy véljük, ezek a kijelentések a teljes abortusztilalom bevezetését készítik elő, ami ellen minden eszközzel fel kívánunk lépni.

Nem lehet ilyen durván beleavatkozni az emberek magánéletébe. Embertelen és érzéketlen belekergetni a nőket úgy a gyermekvállalásba, hogy azt ők ne akarják! A gyermekvállalás a férfi és a nő döntése. Nincs benne az állam, nincs benne semmilyen hatalom és főként nincs benne Kövér László.

A Magyar Szocialista Párt ezért nem Selmeczi Gabriellától a Fidesz szóvivőnőjétől, hanem a kormánytól vár garanciát arra, hogy nem lesz változás a jelenlegi abortusz szabályozásában.


Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja

Kormos Kata,
az MSZP szóvivője

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.