2012. szeptember 30., vasárnap 13:56

Közlemény: A pereket figyelő devizaadósoknak
    Budapest, 2012. szeptember 30., vasárnap (OS) - Sorstársaink! Devizaadósok! Devizahitelesek! Ahogy a pénzügyi, úgy a jogi ismereteket sem szerezhettük meg egy csapásra, amikor 2004. évben az EU-ba léptünk. Így eshetett meg, hogy aláírathattak velünk egy-egy úgynevezett deviza-elszámolású szerződést, melyre most hivatkozva fosztogatnak és vagyonunk elvételére (autók, otthonaink) játszanak, a spekulánsok és a végrehajtók.

    Ezek a deviza-elszámolású kölcsönszerződések nincsenek kőbe vésve. Megtámadhatók, mégpedig bíróság előtt. A napokban a Kúria pontokba rendezve sorolta fel ezeknek a szerződéseknek a bíróságok előtti gyenge pontjait. Többek értékelése szerint, a kúriai vizsgálat közzétételének a módja, egyben üzenete a banki szektornak és a kormányzatnak szól, hogy bármennyire is része a bíróság az államgépezetnek igaztalan ügyet nem szolgál. Nagyon fontos tudatosítani azt, hogy ezek a szerződések úgynevezett magánjogi szerződések. Így az ilyen perekben született ítéletek, nem vonatkozik másokra, csak a perben állókra, a konkrét devizaadós felperesekre, akik benyújtották a keresetet. Aki tehát nem perel, rá nem vonatkozik, hiába reménykedik. Ha valakinek ellopják az autóját és nem jelenti be, azt nem keresi a rendőrség. Ilyen egyszerű ez. Ha valakinek a rendőrség megtalálja az autóját, az nem jelenti, hogy mindenki lopott autója már meg is van.    Aki tehát szabadulni akar a devizahitel csapdából, annak a bíróságon keresztül vezet az út a kölcsönszerződése megtámadására. Lehet egyedül és lehet csoportosan, azaz pertársaságban menni. A Devizaadósok Szövetsége arra alakult és annak érdekében munkálkodik, hogy tagjai mielőbb benyújthassák kereseteiket a bíróságokra. A szövetség szervezésében ez idáig tizenegy pertársaság állt fel hat bankra és ebből hat a keresetét is beadta a Fővárosi Törvényszékre. Mindez közel kettőszáz család érdekében már megtett konkrét lépés. Mindazok pedig, akik a devizaadósokat a perektől és a pertársaságba szerveződéstől álságosan óvják, egész egyszerűen az ellenérdekű felek lefizetett ügynökei, avagy bértollnokai, üljenek bármilyen székben. Szövetségünk felkészült az Internet kapcsolattal és Facebook profillal rendelkező sorstársak joghoz jutásának – azaz a keresetek benyújtásának - elősegítésére. Továbbiak: www.devizaados.eu  
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.