2012. október 4., csütörtök 15:00

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2012. október 4., csütörtök (OS) - A KDNP tiszteletben tartja az emberek személyes döntéseit, így van ez a gyermekvállalás és a házasság kérdéseiben is.

Az MSZP nyilatkozataiból nem a párbeszéd, hanem a pánikkeltés szándéka olvasható ki.  Néhány tényt újból világossá kell tennünk:   –   A család fogalmát az általunk beterjesztett Családvédelmi törvényben a lehető legszűkebben fogalmaztuk meg, vagyis egy szülő és egy gyermek már családot alkot, függetlenül attól, hogy házasságban, élettársi kapcsolatban vagy anélkül élnek a gyermek szülei. Tehát nem teszünk különbséget gyermek és gyermek között. –   A társadalmi valóságot, benne az élettársi kapcsolatok nagy számát elfogadjuk, de határozott álláspontunk, hogy a gyermekek felnevelésének legbiztonságosabb közege a család, amely egy nő és egy férfi önkéntes, elkötelezett, szereteten alapuló, jogilag is kinyilvánított kapcsolatán alapul. A párok a házasságkötéssel törvényi keretek közé helyezik kapcsolatukat, igényüket fejezik ki arra, hogy az állam a jogrend eszközeivel védelmet és jogokat biztosítson számukra, az ezzel járó kötelességeket pedig tudomásul veszik. Akik ezt a jog előtti kinyilvánítást nem teszik meg, azok nem vállalják a kötelességeket és nem tartanak igényt a törvények által biztosított jogokra.  –   Az abortuszt minden normális ember elkerülendőnek tartja, ennek sok hatékony eszköze lehet, például a felvilágosítás és szemléletformálás. Nagy Kálmán professzor úr parlamenti beszédében a méhen belüli betegségek megelőzésének és gyógyításának érdekében a várandósság alatti fokozottabb orvosi ellenőrzés fontosságára hívta fel a figyelmet. A magzatvédelem nem egyenlő a tiltással: a polgári kormány nem tervezi a törvényi tiltás bevezetését.
    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)