2012. október 13., szombat 20:03

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2012. október 13., szombat (OS) - Illés Zoltán homokszem a kormányzás gépezetében! Végre a kormányzás félidején túl szakmai nyilatkozat Fazekas Sándor minisztertől!

    Fazekas Sándor miniszter szerint uniós forrásokra támaszkodva 2014-2020 között Magyarországon 400 millió köbméter víztározó kapacitás, mintegy 120 tározó megépítésére van lehetőség, az ideihez hasonló aszályos években az agráriumot ért károk enyhítése céljából.
A vidékfejlesztési tárca vezetőjének nyilatkozatával szemben, Illés Zoltán az aszály elleni védekezés céljából záportározók építését és a Vásárhelyi terv keretében a Tisza folyó mellet épülő árvízi vésztározókat kívánja felhasználni.

A zápor tározók, és különösen az árvízi vésztározók nem az aszály elleni védekezés eszközei!
Illés Zoltán javaslata az aszály elleni védekezés céljából, szakmailag megalapozatlan, ostobaság.

A reális zöldek értékelik, hogy a kormányzás félidején túl végre szakmailag megalapozott vélemény hangzott el vízgazdálkodás kérdés körében a vidék fejlesztési tárca háza tájáról, de felhívják ismételten Orbán Viktor miniszterelnök úr figyelmét, Illés Zoltán homokszem a kormányzás gépezetében.

Juhos László, elnök, Reális Zöldek Klub  

    Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.