2012. október 15., hétfő 02:33

A(z) Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE) közleménye
    Budapest, 2012. október 15., hétfő (OS) - Magyar alkotói sikerek Zágrábban. Magyar kulturális innováció és fúziós reaktor nyerte a fődíjakat több mint háromszáz alkotás közül.

    A Nemzetközi Feltaláló Napot minden évben egy ország feltalálóinak napján tartják. Most Horvátország fővárosában, Zágrábban ünnepelték a műszaki területen alkotókat. Ebből az alkalomból nagyszabású nemzetközi találmányi kiállítást tartottak, melynek két jelentős díját magyarok nyerték el. A legsikeresebb kulturális innovációnak járó kupát Maly Róbert és Malyné, Bittner Márta nyerte el az egyiptomi piramisokat felépítő technológia rekonstrukciójára vonatkozó elképzeléseikkel. Az "Arany angyal díjat" és a kiállítás aranyérmét Egely György kapta egy hordozható fúziós reaktor feltalálásáért. Mindenki csodálatára ezzel a reaktorral a feltaláló a Magyar Feltalálók Egyesületének standján szénporból többek között vasat is előállított.


    Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.