2012. október 16., kedd 13:31

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2012. október 16., kedd (OS) -

A társaság részben a problémák orvoslására megkezdte utastájékoztató rendszereinek integrált fejlesztését, melynek legfontosabb eszköze a FUTAR projekt. Jelenleg alapvetően a háttér infrastruktúra kiépítése folyik. 225 megállóban hangosítással is rendelkező közterületi utastájékoztató kijelzőt telepítenek. A FUTÁR projektnek is köszönhetően ugyan jelentős előrelépések történtek, azonban a törvényben meghatározott határidőhöz, 2010. január 1-jéhez képest jelentős a késedelem.

Mindezekre tekintettel a biztos kezdeményezte a közlekedési vállalat vezérigazgatójánál, hogy vegye fel a kapcsolatot a vakok és látássérültek érdekeit védő szervezetekkel, az ő javaslataikat is figyelembe véve tegye meg a szükséges intézkedéseket. Egy másik ombudsmani javaslat nyomán a BKV a gyengén látók számára erős kontraszttal, a vakok számára megfelelő programozási megoldásokkal támogatott honlapot készített. Szabó Máté további intézkedést nem kezdeményezett, felhívta azonban a BKV Zrt. vezérigazgatójának figyelmét arra, hogy folyamatosan gondoskodjon az akadálymentes honlap tartalmának rendszeres frissítéséről.

A jelentés a  http://www.ajbh.hu/allam/jelentes/201200037.rtf   oldalon olvasható.

Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala