2012. október 17., szerda 14:09

A Közép Európai Club Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2012. október 17., szerda (OS) - KEP megemlékezés és vita az 56-os forradalomról

    a Közép-európai Pannonia Szenátora ebben az évben Dömötör Zoltán az 1956 Magyar Nemzetőrség országos parancsnoka lett
A Közép-európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) idei 56-os budapesti megemlékezésének ünnepi szónoka nagy érdeklődés mellett Dömötör Zoltán nemzetőr vezérezredes, az 1956 Magyar Nemzetőrség országos parancsnoka volt. Dömötör előadásában méltatta az 1956 október 31-én a budapesti Kilián laktanyában létrejött Nemzetőrség jelentőségét és ismertette a hagyományőrző szervezet jelenlegi működését. Utalt arra, hogy a KEP Elnöksége és az 1956 Magyar Nemzetőrség Parancsnoksága a közelmúltban írta alá azt az Együttműködési Megállapodást, amely a magyar nemzeti és forradalmi hagyományok együttes ápolására, az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjai és hősei emlékezetének megőrzésére, a nemzet, a társadalom, a közvélemény és az ifjúság tájékoztatására, rendszeres információcserére és az együttműködők rendezvényeinek kölcsönös támogatására irányul.

A rendezvényen díszvendégként Franciaországból részt vett és előadást tartott az 1956 óta ott élő szabadságharcos Koszmovszky Edina a "Piros kabátos lány". Ő volt az, aki október 23.-án este, 18 éves korában először a Rádió épülete előtt álló rádió riporter műszaki kocsi tetejéről, majd a Rádió épülete emeleti erkélyéről mikrofonba beolvasta a diákság 14 pontos követelését.


                                        KEP Elnökség
    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.