2012. október 18., csütörtök 14:35

A Közép-Európai Club Egyesület közleménye
    Budapest, 2012. október 18., csütörtök (OS) - Herceg Esterházy Antal életrajzi könyvének első fővárosi bemutatójáról

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) törzsasztal fórumán került sor a KEP elnökének, herceg Esterházy Antal életrajzi könyvének első fővárosi bemutatójára a herceg részvételével, nagy érdeklődés mellett. A nagy múltú család történetét igen jól ismerő író, Kozelka z Hrivic Zsolt egy olyan ablakot kívánt kitárni az olvasóközönség előtt, amely a főhős életpályáján keresztül bepillantást enged a XX. századi magyar arisztokrácia ellehetetlenítésébe, viszontagságokkal teli száműzetésébe.

Antal hercegről, a magánemberről eleddig keveset tudtunk, privát szférája szinte teljes egészében rejtve maradt a külvilág előtt. Az Esterházy-család hercegi ágának XIII. családfője ugyanis ellentmondva valamennyi, a korabeli arisztokráciát sokszor negatív jelzőkkel illető – sok esetben téves – sztereotípiának, végtelenül jóindulatú, közvetlen és szerény ember. A honi közélet azon ritkaságba menő szereplőinek táborát erősíti, akik neve általában valamilyen pozitív kicsengésű üzenet kapcsán kerül megemlítésre. Munkássága során igyekezett távol maradni a politikától, viszont a társadalmi felelősségvállalás, a karitatív célok és a kultúra támogatása számára mindig ott állt a legelső helyen. Diplomás, világjárt, szinte a nyugati világ valamennyi nyelvén kitűnően elboldogul. Életének nagy részét emigrációban volt kénytelen leélni, de családjának évszázados történelmi tradíciója mágnesként húzta vissza Magyarországra. A könyv fejezeteinek tárgyilagos, de mégis könnyed hangvételű sorai – igen gazdag képanyaggal (közel 200 db) kiegészítve – Esterházy Antalt, a magánembert hivatottak bemutatni. További információ: www.kepcp.hu.

KEP Elnökség

Kiadó: Közép-Európai Club Egyesület