2012. november 2., péntek 05:30

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleménye - 1. rész
    Budapest, 2012. november 2., péntek (OS) - Szobrozás helyett igazi szobor - Műalkotás az MTVA Kunigunda úti gyártóbázisa előtt

    A Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Kunigunda úti gyártóbázisa elé a budai hegyek vonulatát mintázó műalkotás kerül.
    A műalkotás tervezői Szőke Barbara és Polyák János iparművészek, az építkezés kivitelezője pedig a Szignum Építő és Fővállalkozó Kft. a közbeszerzési eljárás eredményeképpen megkötött szerződésben a vállalkozási díj 48.166.525.-Ft. A műalkotás felállításának költségét az MTVA Sales House teremtette elő, így közpénzt nem igényelt. Az építési munkálatok november 2-án kezdődnek, és előreláthatólag két hónapig tartanak. Az MTVA az építéshez szükséges engedélyeket beszerezte.
    Az MTVA reméli, hogy a nemrégiben nemzetközi díjjal elismert épület a műalkotással kiegészülve még kellemesebb és esztétikusabb környezetet biztosít majd a látogatók fogadásához.
    A Szőke-Polyák alkotó páros a sík kialakításánál arra ügyelt, hogy az üveganyag lehetőséget biztosítson a határfelület feloldására a beláthatóság megtartásával. Az üveg, az épületen több helyen is kiemelt szerepet kap, ezt az elvet összegzi a művészi alkotásban megjelenő, alkalmazott forma. Az üvegfelület mintegy KÉP egyben lett megkomponálva. A téma nem elbeszélő, nem narratív, és az épület stílusához igazodik, a sík geometria a kortárs stílus motívumait bővíti.

    Kiadó: Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.