2012. november 2., péntek 05:30

A Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleménye - 2. rész
    Budapest, 2012. november 2., péntek (OS) - Szobrozás helyett igazi szobor - Műalkotás az MTVA Kunigunda úti gyártóbázisa előtt

    A mű témája, maga a hegyvonulat, az elhelyezés párhuzamos, a kontúrok tervezetten "illeszkedőek". Az Óbudaiak tudják, hogy a tájékozódásukat a Hármashatár-hegy alapvetően biztosítja, a hegy képe kontúrja, színe megmutatják a napszakokat, a légkör változását, ezt a jelenséget képezi le az üveg. A belső medencében az önálló szobor síkszerűségével a fényesebb telítettebb mintákkal, mintegy felerősíti a tükröződést és így a jelek közötti kapcsolatot, hogy egyik mű a másikban is szerepet kap.
    A demonstrációról:
    Az MTVA Kunigunda úti gyártóbázisának főbejárata előtt lassan egy éve demonstráció zajlik.
    Az Alap tiszteletben tartja a magukat tüntetőknek nevezők álláspontját és véleményét, de biztosítani kívánja mind dolgozói, mind vendégei számára ingatlanjai akadálymentes megközelítését, különös tekintettel arra, hogy a magyar közmédia gyártóbázisáról van szó.
    A szoborállítással a jelenleg ott tartózkodók jogai nem sérülnek, hiszen a majdnem fél kilométeres útszakaszon a továbbiakban is folytathatják tevékenységüket, továbbá az MTVA szívesen nyújt segítséget az építést és közlekedést akadályozó lakókocsik és standok áthelyezésében.


    Kiadó: Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.