2012. november 15., csütörtök 12:15

Az Magyar-Amerikai Fulbright Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2012. november 15., csütörtök (OS) - A Fulbright Bizottság kuratóriuma 2012. november 1-től Dr. Jókay Károlyt a Bizottság ügyvezető igazgatójának nevezte ki. A több mint 150 országra kiterjedő, 1946-ban alapított Fulbright nemzetközi oktatási csereprogram az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország kormánya közötti kétoldalú szerződés alapján működik. Az 1990-ben megkötött szerződés alapján kezdte meg munkáját 1992-ben a Fulbright Bizottság, amelynek feladata a program működtetése és az amerikai-magyar tudományos és oktatási kapcsolatok bővítése. A Bizottság működését az Egyesült Államok és Magyarország kormányai által kinevezett testület felügyeli, melynek tíz tagja a magyar és az amerikai diplomáciai, oktatási és üzleti életet képviseli.

    Dr. Jókay Károly a Fulbright Bizottságot 1992-es megalakulása óta vezető, idén nyugdíjba vonuló Dr. Brückner Hubát követi a Fulbright Bizottság élén. Az elmúlt húsz évben Dr. Brückner Huba elkötelezett vezetésével a Fulbright Bizottság jelentősen hozzájárult a magyar-amerikai oktatási és tudományos kapcsolatok kiépítéséhez, fejlődéséhez. A program sikerét jelzi, hogy több, mint 900 magyar oktató, kutató, diák és középiskolai tanár utazhatott az Egyesült Államokba Fulbright ösztöndíjjal és hazánk is hasonló számú amerikai ösztöndíjast fogadhatott.      Dr. Jókay Károly Chicagóban született. Közgazdasági diplomáját a Michigani Egyetemen szerezte, majd az Illinoisi Egyetemen doktorált politológiából. 1994 óta él Magyarországon.  Bővebb információ: http://www.fulbright.hu
    Kiadó: Magyar-Amerikai Fulbright Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.