2012. november 25., vasárnap 14:40

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1.rész)
    Budapest, 2012. november 25., vasárnap (OS) - Kiemelten kezeli a kormány a nők védelmét

    Az állam és az egész társadalom feladata, hogy megvédje a nőket, ha veszély fenyegeti őket és a családok megerősítésével biztonságot adjon számukra a következő generáció felneveléséhez. A nők elleni erőszak világnapján ezért fontos mindenkihez szólni a meglévő gondokról, veszélyekről és a segítés lehetőségéről, mert mindannyiunk kötelessége odafordulni és támogatni a bajbajutottakat.
    Hazánk az erőszak áldozatául esett nők védelmére egyedi, állami támogatással működő intézményrendszert hozott létre. Ennek keretében működik többek között a krízisközpontok hálózata és az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat, amely a nap 24 órájában ingyenesen hívható az ország minden pontjáról. 2011-ben sor került a krízisellátó rendszer átalakítására. A kormányváltás óta a korábbi 10 mellett 4 új központ nyílt.
    A nők és a család, valamint a házasság védelmét is szolgálja az új Alaptörvény, a családvédelmi sarkalatos törvény pedig tervezhetőséget és biztonságot kíván nyújtani a családok számára. A nők védelmét, biztonságát szolgálja a hazánk vezetésével megújított Nők és Férfiak Közötti Egyenlőség Európai Paktuma (2011-2020) is, mely külön hangsúlyosan foglalkozik a nők elleni erőszakkal szembeni harccal. Ennek megújítása az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb vállalása volt a nők és férfiak közötti egyenlőség témakörben.    
    
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.