2012. november 25., vasárnap 14:40

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2.rész)
    

    Az áldozatok eljárás közbeni és utáni hatékony védelmére és megelőzésére, valamint a szemléletformálásra a jövőben is komoly hangsúlyt fektet a kormány. Meg kell tanítani a konfliktusok és az agresszió kezelésére a gyerekeket, fiatalokat. A szociális területen a jövőben fejleszteni kell az akut helyzetekben beavatkozni képes és a krízisellátást működtető rendszereket, ebből a szempontból fontosak az egyházak és a civil szervezetek nagy múltra tekintő családgondozói, mediációs és konfliktusmegoldó tapasztalatai.
    A női foglalkoztatottság növelésére, sajátos akadályainak feltárására a nemzetgazdasági miniszter miniszteri biztost jelölt ki.  Októberben elkezdte munkáját a kapcsolati erőszak kodifikációjával foglalkozó, civil szakértőkkel kibővített munkacsoport a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban. A normaszöveg széles társadalmi vitát követően kerül majd az Országgyűlés elé.
    Az Országgyűlés Emberi Jogi, Kisebbségi, Civil- és Vallásügyi Bizottsága az Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságával együttműködve a civil szervezetek bevonásával a nők elleni erőszak témában parlamenti nyílt napot kezdeményezett november 29-ére, melyen nyitóelőadást tart Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere.

2012. november 25.

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály  

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.