2012. november 27., kedd 16:44

A Gyermekrák Alapítvány közleménye
    Budapest, 2012. november 27., kedd (OS) - Van remény: példamutató összefogás a magyar civil szervezetek között

    Tizenkét évvel ezelőtt orvosi műhiba miatt halt meg Nail, a 20 hónapos, leukémiás kisfiú. A tragédia után egy évvel megszületett testvére, Rinát, aki szintén súlyos beteg lett, csontrák támadta meg a lábát. A hír sokkolta a szülőket, akik Nail halála miatt elvesztették minden bizalmukat a hazai egészségügyben. A londoni Sarcoma Centerbe vitték fiúkat, ahol Európában a legmagasabb gyógyulási aránnyal kezelik a csontrákot. Kezdetben egy szponzor biztosította a költségek kifizetését, aki később visszalépett a finanszírozástól.
A kezelés folytatódott, a kifizetetlen számlák összege pedig napról napra nőtt. A klinika türelme azonban elfogyott: Rinát kezelésének folytatásához feltételnek szabták a tartozás rendezését.
Az édesanya nem adta fel, alapítványokat keresett meg és a médiához fordult segítségért.
Bár számos szervezet tűzte ki célul a rákos gyermekek támogatását, mindössze kettő: a Gyermekrák Alapítvány és a Daganatos.hu Alapítvány adott pozitív választ a szülői kérésre. A gyermek gyógyulása érdekében átvállalták a tartozás kifizetését. Egyenlő arányban megosztva, a közel ötmillió forintot a napokban átutalták, így a kemoterápia késedelem nélkül folytatódhat.
A civilek összefogásának szép példája, hogy ez a két alapítvány a család mellé állt, és nem engedte, hogy pénzhiány miatt a szülők Rinátot is elveszítsék.
A tragédia nem ismétlődhet meg! Segítsen Ön is! Rinátról a www.helprinat.com címen olvashatnak.
    Kiadó: Gyermekrák Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.