2012. november 27., kedd 18:07

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2012. november 27., kedd (OS) - Megállapodás

A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Munkástanácsok Országos Szövetségének Pedagógus Ágazata tárgyalásokat folytat a Kormánnyal, melynek 2012. november 27-i találkozóján megállapodtak Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével, valamint Hoffmann Rózsával, oktatásért felelős államtitkárral abban, hogy stratégiai partnerség keretében szoros együttműködést építenek ki a jövőben.

A pedagógus társadalmat ma számos szervezet képviseli. A Kormány valamennyi érdekképviselettel érdemi vitát folytatott, s ennek eredményeképp közösen szakmai munkacsoportokat alakítottak ki az egyes ágazati problémák megoldására.

A két szakszervezet megállapodásra és hosszú távú, érdemi együttműködésre törekszik a Kormánnyal és az oktatásért is felelős tárcával. A Kormány az általuk képviselt pedagógusokat sem kívánja kihagyni az egyeztetési folyamatokból.

A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete a művészeti oktatás területen reprezentatív szakszervezet, amely kész arra, hogy stratégia partneri együttműködést alakítson ki, és erre vonatkozó megállapodást kössön az emberi erőforrások miniszterével. A szakszervezet szerint az ilyen együttműködés csak hasznára válhat a művészeti nevelés valamennyi szereplője számára és alkalmas lehet arra, hogy az együttműködés keretei között ismerjék meg a stratégiai partnerek egymás véleményét, érveit a jogalkotás folyamatában.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma