2012. december 11., kedd 09:57

A Junior Achievement Magyarország közleménye
    Budapest, 2012. december 11., kedd (OS) - Diákvállalkozások Karácsonyi Vására és Verseny

    A Junior Achievement Magyarország 1998 óta sikeresen működő projektje a Diákvállalkozási program, amely célja egyfajta vállalkozói szemlélet kialakítása a diákok körében. Általános- és középiskolás fiatalok, képzett oktatók és vállalati partnerek (mentorok) segítségével saját diákvállalkozást alapítanak. A diákvállalkozás során a diákok olyan terméket vagy szolgáltatást állítanak elő, mellyel valós pénzforgalmat is bonyolíthatnak, nyugtát állíthatnak ki a megvásárolt termékekről.

A diákvállalkozás működtetése során, a diákok megismerhetik és megtapasztalhatják az üzleti élet olyan oldalait, mint a felelősség, a határidők betartása, a profit és a kockázat vagy a konkurencia; továbbá elsajátíthatják az üzletvitelhez feltétlenül szükséges marketinges, értékesítői készségeket is. A diákvállalkozás során a "kis vállalkozók" megtanulnak, menedzselni, csapatban és önállóan is dolgozni és élvezni az alkotás örömét úgy, hogy mindeközben fejlődik önérvényesítési, konfliktuskezelési és kommunikációs képességük is.

Az idei vásáron új diákvállalkozások is bemutatkoztak saját termékükkel. Az ország 17 iskolájából, 23 csapat érkezett Budapestre a Lurdy Házba, hogy bemutassa és árusítsa portékáit. A csapatok, a “legjobb diákvállalkozás", a “legjobb eladó", a “legötletesebb termék", a “legszebb stand", és a “leghatásosabb marketing munka" címért versenyeztek.

    Kiadó: Junior Achievement Magyarország

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.