2012. december 12., szerda 13:20

A Közép Európai Club Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2012. december 12., szerda (OS) - A világgazdaságot és a magyar nemzetgazdaságot sújtó válsággal, a kilábalás lehetőségeivel foglalkozott a KEP sikeres évzáró rendezvénye.

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) december 11-én tartotta soron következő, a 2012-es évet lezáró Törzsasztal Fórumát, Budapesten, a Thomas Hotelben.
A rendezvény vendége Lóránt Károly, neves közgazdász volt, aki "A világgazdaság fejlődési tendenciái és a magyar gazdaságpolitikára levonható következtetések" címmel tartott előadást. Az előadás kezdete előtt a neves szakember, a sajtóból, a televízióból, a rádióból jól ismert gazdaságpolitikai kommentátor számára hg. Esterházy Antal, a KEP elnöke a "Közép-Európai Pannonia szenátora" címet adományozta. A kitüntetéshez kapcsolódó laudációt Dr. Czeglédi József, a KEP ügyvezető elnöke ismertette. Lóránt Károly előadásának első részében felvázolta azokat az alaptételeket, amelyekre több évtizedes szakmai munkásságát építette. Természetesen szó volt a legfontosabb gazdaságpolitikai irányzatok küzdelméről is. A legutóbbi időben a pejoratívvá vált neoliberális jelző miatt ortodoxnak elnevezett irány változatlanul szeretné kikapcsolni a gazdaságpolitikai döntésekből az államot, és a piac önszabályozó, mindent megoldó voltát hirdeti. Velük szemben állnak azok, akik vallják az állami beavatkozás fontosságát - különös tekintettel a jelenlegi válságos időszakra. Lóránt Károly egyértelművé tette, hogy önmagát az utóbbi csoporthoz sorolja. További információ: www.kepcp.hu
          
    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.