2012. december 12., szerda 14:02

A Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségének közleménye
    Budapest, 2012. december 12., szerda (OS) - A Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségének állásfoglalása

    
A Nemzeti Ifjúsági Tanács alapvető célja az ifjúsági korosztály és a döntéshozók közötti strukturált párbeszéd megteremtése, fenntartása.
Feladatának tekinti az ifjúság, az ifjúsági és az ifjúsággal foglalkozó szervezetek közös gondolkodásának előremozdítását, érdekképviseletük ellátását hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségeként figyelemmel kísértük a felsőoktatás terén tervezett változásokat, ezek kommunikációját, az ezzel kapcsolatban kialakult helyzetet.
Úgy gondoljuk, hogy az érintettek teljes körű bevonásával történő egyeztetések hiányában nem születhet az ifjúsági korosztály érdekeit figyelembevevő felelős döntés.

Fontosnak tartjuk a döntések és tervezetek hatékony kommunikációját, már a tervezés első fázisában elindított, folyamatos párbeszédet.
Elfogadhatatlannak tartjuk ennek hiányát, a kommunikációs anomáliákat és az ezáltal előidézett helyzetet.

A hazai ifjúság, az ifjúsági és az ifjúsággal foglalkozó szervezetek képviselőjeként szolidaritásunkat fejezzük ki a diákok, a hallgatók és képviselőik felé.

Elkötelezettek vagyunk az ifjúságot érintő kérdésekben a folyamatos párbeszéd és egyeztetés mellett.

Javasoljuk a döntés mihamarabbi átgondolását, az érintettek közötti egyeztetés megkezdését, és a párbeszéd folytatását a döntés meghozatala után.
Országos érdekképviseleti szervként felajánljuk közreműködésünket a fiatalokat érintő kérdésekben folytatott folyamatos egyeztetések megkezdésében, fenntartásában.

Nemzeti Ifjúsági Tanács
Elnöksége

2012. december 12.

    Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács
    ----------------------------------------------------------------- --

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.