2013. január 1., kedd 14:01

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2013. január 1., kedd (OS) - Felhívás Devizaadós Lelki Segélyszolgálat életre hívására! A DÉSZ Elnöksége felhívással fordul a társadalomhoz a(z)(1) Pénzügyi Biztoshoz, (2) Egyházakhoz, (3) Egészségügyi ellátó rendszerhez, (4) Devizaadós / devizahiteles jogvédőkhöz és szervezetekhez, hogy együttes erővel hívjuk életre a Devizaadós Lelki Segélyszolgálatot 2013. évben.

    A jogi ügyekben járatlan devizaadós tömegekre a jelenlegi áldatlan helyzet hatalmas egészségkárosodással jár. A bankok folyamatos zaklatása és a "kilátástalanság" a gyengébb idegrendszerűeket öngyilkosságba hajszolja, az erősebb idegzetűeket pedig az ismert "menedzserbetegségbe" sodorja, azaz fokozott kockázat alá helyezi a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását illetően (magas vérnyomás, cukorbetegség kialakulása). A jogrendszer természetéből fakadóan a perek, illetve a válságkezelés évekig is elhúzódnak, mely alatt az emberek a fokozott stressznek, szorongásnak vannak kitéve, melynek hordaléka az öngyilkosság, illetve a krónikus betegségek kialakulása. A Devizaadós Lelki Segélyszolgálat zöld telefonszámokon lehetne elérhető. A vonalak végén speciálisan felkészült szakemberekre van szükség, kiknek a felkészítésében a DÉSZ ilyen irányú tapasztalatot nyert szakemberei, tagjai segítséget nyújtanak, illetve maguk is szolgálatot vállalnak. Továbbiak: www.devizaados.eu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.