2013. január 7., hétfő 12:14

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. január 7., hétfő (OS) - A Jobbik az utcalakók kérdésköréről

    Tarlós István a napokban közös látogatásra hívta az ombudsmant, a Ferenciek terén lévő aluljáróba, hogy az ott lévő, hajléktalanok által okozott, áldatlan állapotokkal szembesítse Szabó Mátét mondván, közvetett módon ő a felelőse a jelenlegi helyzetnek.
    Ki kell ábrándítanom a főpolgármestert, ugyanis valóban Alaptörvény-ellenes és nem is elfogadható megoldás egy szociális helyzet általános érvényű kriminalizálása. Tehát az egyértelmű, közvetlen felelőse a problémának nem az alapvető jogok biztosa és nem is az Alkotmánybíróság, hanem az elmúlt húsz év kormányai problémamegoldó képességének hiánya a kérdéssel kapcsolatban.
    Az "életvitelszerű közterületen tartózkodás" szabálysértési fogalma egy elhibázott megközelítés. A fedél nélkülieket nagyjából két nagy csoportra lehet osztani: azokra az emberekre, akik a szociális és gazdasági kormányzás következtében nehéz helyzetbe kerültek, akiknél egyértelműen önerejükből vagy megfelelő utcai szociális munka segítségével ez az állapot ténylegesen átmeneti, és akik a körülményekhez képest az alapvető emberi normákat betartják, ügyelnek a higiéniára és jelenlétükkel legtöbbször visszatetszést sem keltenek az emberekben.
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.