2013. január 10., csütörtök 12:55

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2013. január 10., csütörtök (OS) - Depresszió gyógyítása mankóval? Érzékszerveink funkcióvesztése más képességeink fogyatkozásánál is súlyosabban károsíthatja életminőségünket. A depresszió oka a közvélekedésnél sokkal gyakrabban éppen ez.

    Hazánkban hozzávetőleg 400 ezer krónikus depressziós van, 300 ezer a súlyos fokban nagyothallók száma, és kb. 100 ezer látássérült ember él közöttünk.
Bár nem minden hallás- vagy látáskárosodott ember válik depresszióssá, azt sok más ok is kiválthatja, a fenti számok azt mutatják, hogy érdemes lenne alaposabban vizsgálni ezeket az összefüggéseket.
Az érzékszerv-károsodás miatt megbetegedők oki kezelését nem a további kockázatok sorát felvető antidepresszánsok oktalan bevetése, hanem például egy nagyothalló készülék, egy megfelelő szemüveg felírása (és kiválthatóvá tételük!), esetleg egy szürkehályog-műtét, vagy más hasonló, az egészséget tovább, és tartósan nem terhelő eljárás, átvitt értelemben együtt: mankó jelenthetné.

A fenti károsodások főként az idősödő embereket terhelik. Ők azok, akiknél a legjellemzőbb a káros kereszthatásokat ellenőrizhetetlenül okozó túlzott gyógyszerezés is.

A leírtakat az asztmás és allergiás betegek életminőség-romlásával, a stresszes helyzetekkel és a depresszióval szintén összefüggéseket mutató tünetei kialakulásának és fokozódásának okait keresve, úgymond mellékesen vettük észre, és tartjuk kiemelten vizsgálandónak a közpénzek megóvása, és az emberek maradék egészségének megóvása céljából.

Egészségesebb jövőt!

Pós Péter, ABOSZ
    
    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.