2013. január 13., vasárnap 12:15

A(z) Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. január 13., vasárnap (OS) - Az alkotmánybírák mérlege megbillent, és a jog evolúciós fejlődésének feltörekvő oldalágát, a liberális vonalat erősítették döntésüknél. Többségi szavazatukkal ugyanis jogellenesnek mondták ki a közmunkával és a hajléktalanokkal kapcsolatos törvényt, melynek eredménye rendezetlenséget és káoszt teremt a többségi társadalom kárára. A határozat szembe megy a magyar társadalom évezredes elvárásaival, szokásaival és törekvéseivel.

A földi létezés veszélyes üzem, ezért a társadalmi fejlődés elsőként az életet védi, legyen az bármilyen, aminek eredményeként a figyelem ma már állatokra és növényekre is kiterjed. A jelenlegi gazdasági és hitelválság következménye, hogy képzett emberek sokasága is elveszíti a munkahelyét, ezért közpénzből közmunkát és fedelet biztosítanak a rászorultak mind’ nagyobb részének a szolidaritás jegyében. A rendezett körülményekből kiszorultak egy része a túlélés sajátos lehetőségei között emberhez méltatlan helyzeteket talál, melyek igen gyorsan okozzák a vesztüket, miközben a környezetükben élő többséget veszélyeztetik. Ők azok, akik a relatív szabadságjogaikhoz és a törvényeken kívüli helyzetükhöz ragaszkodnak, miközben minden szükségletüket az utcán, aluljárókban, kapualjakban végzik. A normális körülményekből kikerülők elhanyagoltsága legyengülést, fertőzésre való hajlamot eredményez, ami a véletlen közösségeik révén gyorsan átterjed az amúgy is veszélyeztetettekre, és így a lakosság egészére.
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom