2013. január 17., csütörtök 13:46

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2013. január 17., csütörtök (OS) - A magyar nyelv a digitális korban címmel tartanak konferenciát a Magyar Tudományos Akadémián.  A rendezvény megnyitóján beszédet mond L. Simon László kultúráért felelős államtitkár.

    A magyar nyelv a digitális korban című konferencia legfőbb kérdésfelvetése, hogy milyen hatása van az információnak, a tudásnak és a mindennapi kommunikációnak digitalizálódása nyelvünkre. Az egyes felmérések becslései szerint legalább kétezer nyelv kihalásra van ítélve a következő évszázadokban. A magyar nyelvnek csak akkor van esélye a túlélésre, ha az információs és kommunikációs technológia újabb forradalmában megőrzi, valamint erősíti pozícióját a többi nagy nyelv közt. A nyelvészeti tudományágakon belül ebben a nyelvtechnológia lehet segítségére.

A konferencia a Magyar Tudományos Akadémia Székházának Felolvasó termében lesz, 2013. január 18-án. A rendezvényen köszöntő beszédet mond L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.