2013. január 21., hétfő 15:55

A Magyar Limes Szövetség Kulturális Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. január 21., hétfő (OS) - Sikerrel zárult a konferencia - Január 19-én lezajlott a Magyar Limes Szövetség részvételével, angol-holland-osztrák-magyar partnerek által megvalósított "A Római Birodalom határai, mint fenntartható nemzetközi turisztikai termék fejlesztése" című EU-társfinanszírozású projekt nyilvános záró rendezvénye, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében megtartott konferencia. A konferencián számos, a római határvonal emlékanyagát gyalogos, kerékpáros, autós és vízi turizmus révén bemutató, és változatos programokkal hasznosító tervet mutattak be az előadók.

    A rendezvény aktualitását az adta, hogy elérhető közelségbe kerül a több mint 1 millió ember életterét, a teljes Duna-mente térségét érintő Ripa Pannonica világörökségi nevezés hozadékaként a régió turisztikai és gazdasági hasznosításának megkezdése, amely –méreténél fogva- egyedülálló Magyarország turisztikai történetében. A világörökségi bejegyzés rendkívüli mértékben fellendítheti azt és az ebből származó bevételeket.
A konferenciára a Ripa Pannonica in Hungary UNESCO világörökségi nevezésben érintett települések, az ott működő gazdálkodó és civil szervezetek képviselőinek, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárságának részvételével és támogatásával került sor. A rendezvény Fővédnöke és egyben egyik előadója Medgyesy Balázs, a Duna Makro-regionális Stratégia kormánybiztosa volt.

    Kiadó: Magyar Limes Szövetség Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.