2013. január 29., kedd 14:42

A Háttér Társaság a Melegekért közleménye
    Budapest, 2013. január 29., kedd (OS) - Indul az első magyar LMBT Történeti Hónap. Februárban közel harminc ingyenes kulturális és történelmi program valósul meg Budapesten, és a vidéki nagyvárosokban. Gerevich András, Csehy Zoltán, Vágó István, Lakatos Márk, Lovas Nagy Anna, Takács Judit – csak néhány azok közül a művészek, tudósok és közéleti személyek közül, akik részt vesznek az egész hónapos kulturális és történelmi felfedező út megvalósításában. A főszervezők – a Háttér Társaság a Melegekért és a Labrisz Leszbikus Egyesület – mellett civil és kulturális egyesületek, intézmények csatlakoztak a kezdeményezéshez.

    
Az LMBT Történeti Hónap célja:
- ráirányítani a figyelmet a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek történelmi és kulturális jelenlétére,
- gondolatokat cserélni a magyar LMBT múltról, és azokról az értékekről, amelyeket a közösség hozott létre.

Történeteinkkel szeretnénk megszólítani a történelem, a kultúra, a művészetek iránt érdeklődőket. Beszélgetünk zenetörténetről, irodalomról, divatról és pszichológiáról, utánajárunk a Budapest Pride kezdeteinek és a rendszerváltás előtti meleg életnek. Történelmi séták keretében a főváros egykori kultikus meleg helyeit keressük fel. Lesznek filmek, könyvbemutató, színház, táncest, történelmi farsang, intellektuális versengés Vágó István közreműködésével, valamint sport, összművészeti program és társasjáték is.
A rendezvényt Makk Károly filmrendező nyitja meg.

További információ:
facebook.com/lmbt.tortenelem
lmbthonap.blog.hu

        Kiadó: Háttér Társaság a Melegekért

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.