2013. január 31., csütörtök 10:40

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye
    Budapest, 2013. január 31., csütörtök (OS) - A magyar történelem eddigi legnagyobb kifosztása: 6 millió áldozat

    A közelmúltban tartotta meg Közgyűlését a fenti címmel az 1990-ben széles társadalmi bázissal megalapított Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete. A legtöbb kirablást, a lakosság mindenéből való kifosztását a 1952.évi 4.sz. tvr. szerint hajtotta végre a vörös diktatúra. (Az 1. §-ban meghatározott házingatlanok állami tulajdonba vétele kártalanítás mellett történik. A tvr. ezen rendelkezése mindeddig nem valósult meg!) Kétség nem fér hozzá, ez volt a magyar történelem eddigi legnagyobb kisemmizése.

Mint több előadó is rámutatott, abból a tényből kiindulva, hogy Magyarországon a ’90-es évektől kezdődően  1.431.747 fő nyújtott be vagyoni kárpótlási, és további 914.860  fő személyi kárpótlási kérelmet (2005-ös KSH adat), egyáltalán nem alaptalan a következtetés, hogy (az érintettek családtagjait is a kisemmizettekhez számolva,) ez legalább 6 millió magyar kisemmizését, a magyar lakosság többségét jelenti. 6 millió jogfosztott áldozat még nemzetközi méretekben is jelentős, nem hogy egy 10 milliós országnál.

Az állam az 1991. évi XXV. tv-ben elismerte az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károkozást. De negatív diszkriminációra egyetlen kisemmizett sem gondolt.

Egyesületünk restitúciós, és valós kártalanítási jogszabályok megalkotása végett már egy alkalommal tárgyalt a jelenlegi kormányzattal. További részletek:  www.kisemmizettek.hu

    Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.