2013. február 19., kedd 10:35

Szabó Rebeka független országgyűlési képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2013. február 19., kedd (OS) - A vegyszer-multik fontosabbak a kormánynak a magyar méhészeknél?

A Greenpeace a fenti eredmények alapján a magyar méhészek és a fogyasztók egészsége érdekében az érintett készítmények betiltására szólította fel a szaktárcát.

A PM egyetért a nemzetközi környezetvédő szervezettel: az elővigyázatosság elvét kell alkalmazni minden olyan esetben, amikor a környezet és az emberi egészség súlyos veszélyeztetésére utaló jeleket tapasztalunk. Ezért is lepődtünk meg azon, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium a jelek szerint a vetőmag-előállítók és a vegyszergyártók véleményét tette a magáévá, és nem tart indokoltnak semmilyen korlátozást.

Szabó Rebeka
országgyűlési képviselő