2013. február 22., péntek 08:47

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2013. február 22., péntek (OS) - Pert nyert a Magyar Állammal szemben a tettrekészek főtitkára? Az Emberi Jogok Európai Bírósága 2013.02.12-i levelében arról tájékoztatta Szima Judit főtitkárt képviselő ügyvédjét, hogy a Nagytanács öt bíróból álló testülete, melynek tagjai Dean Spielmann, Ineta Ziemele, Mark Villiger, Nona Tsotsoria, Erik Mose, 2013. február 11-én úgy határozott, hogy nem fogadta el a beterjesztő kérvényét, miszerint a fent említett ügy a Nagytanács elé kerüljön.

    Leírták, hogy a jogerős ítélet végrehajtása a Miniszteri Bizottság hatáskörébe tartozik (Egyezmény 46. cikk 2. paragrafus). Minden erre vonatkozó kérdést, beleértve –ahol releváns – az igazságos elégtételt és a lehetséges késedelmi kamatot, az Európa Tanács, Bíróság Ítélet Végrehajtó Osztályára kell eljuttatni az Emberi Jogok és Jogállamiság Főigazgatóságán.
Közölték, hogy a Bíróság ítéletet hozott az Egyezmény 41. cikke szerint és Szima Juditnak a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet főtitkárának, mint beterjesztőnek megítélt összeg kifizetéséhez kérték a bankszámlaszáma megküldését közvetlenül a kormányhivatalnoknak, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 1363 Budapest, Pf. 54. szám alá.
"41. cikk Igazságos elégtétel
Ha a Bíróság az Egyezmény vagy az ahhoz kapcsolódó jegyzőkönyvek megsértését állapítja meg és az érdekelt Magas Szerződő Fél belső joga csak részleges jóvátételt tesz lehetővé, a Bíróság – szükség esetén – igazságos elégtételt ítél meg a sértett félnek."
TMRSZ Sajtóiroda
    Kiadó: Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.