2013. február 25., hétfő 08:40

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye
    Budapest, 2013. február 25., hétfő (OS) - Tudja-e Ön, hogy az ún. volt szocialista országok közül egyedül Magyarországon nem történt meg eddig a restitúció, azaz a vagyonvisszaadás itt Európában ?

    Ma, 2013. február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján képmutató módon emlékeznek kormányoldalról, mély sajnálkozásokat, megható történeteket hallunk. Azok, akik így sajnálkoznak, akik a múlttal szembenállónak tüntetik fel magukat, a sokmillió kisemmizett érdekében nem csak hogy nem tesznek semmit, de a sajátjukként, orgazdaként adják-veszik ezen elrabolt vagyonokat, gyárakat, üzemeket, házakat. S ne csak a milliárdos vagyonokra gondoljunk, a szerencsétlen kisember szatócsboltját, kicsi lakását ugyanúgy elrabolták, mint a Weiss Manfréd Acél- és Fémműveket.
Mit lehet erről hallani a médiákban ? Egyesületünk számos alkalommal próbált sajtót szerezni a restitúció ügyének. A megkeresettek közt több közismert médiaszereplő is volt, a történés meg szinte mindig ugyanaz: kezdeti lelkesedés, ígéretek után, négyszemközt beismerték, hogy erről itt nem lehet írni, mert aki ezzel próbálkozna, azzal szemben felülről intézkednek, kiteszik az állásából.
S hogy az álszent, képmutató sajnálkozásokon, parlamenti látszat együtt érző szónoklatokon (lásd pl Gulyás és Rétvári 2011.11.02-i parlamenti szóváltását, honlapunkon olvasható) kívül  mi a kormányzat valódi arca, valódi szándéka ?  A valódi szándék a restitúció legdurvább elutasítása. További részletek:   www.kisemmizettek.hu

    Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.