2013. március 4., hétfő 18:04

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2013. március 4., hétfő (OS) - 2013.03.04-ével megtört a jég. A Fővárosi Bíróságon lezajlott az első devizahiteles/devizaadós pertársaság első tárgyalása. Bizonyosságot nyert, hogy hazánkban a jog asztalát elérhetik a devizahiteles/devizaadós pertársaságok.

    
Az elmúlt években a fősodrú médiában is gyakran szóba került a pertársaságok alkalmazhatóságának ügye a joghoz jutás dolgában. Médiaszakértők és harcos devizahiteles/devizaadós jogvédők számos fórumon okkal és ok nélkül fejtegették, hogy az ilyen tilos, nem vezet célhoz, nem szeretik a bírák és a többi. 2013.03.04-el megtört a jég. A Fővárosi Törvényszéken lezajlott az első devizaadós pertársasági tárgyalás. A pertársaságot Dr. Bense László Erik ügyvéd úr képviselte.

A devizaadósok történetében ez "történelmi pillanatnak" nevezhető. A súlyos média ellenszélben, a devizaadósok kishitűségén keresztül átverekedte magát egy társaság 30 szerződéssel és 68 pertárssal. Átjutottak az egymásra találás, a gyülekezés, a megalakulás, a kereset benyújtás, a kereset befogadás zuhatagain és jogi képviselőjük ott állhatott a jog asztalánál. Ez a társaság a Devizaadósok Szövetségében, szövetségünk tagjaiból állt össze.
Szövetségen belül e társaságot DÉSZ-I. AXA Pertársaságként tartjuk nyilván. A jog asztalához indulását e társaságnak következő videoklip rögzíti: http://youtu.be/cNmTdQfLWaA

Továbbiak: http://www.devizaados.eu/index.php/pertarsasagaink

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.